Säätiön perustaminen

Ensimmäinen sydäninfarkti havahdutti olympiasankari Paavo Nurmen sydän- ja verisuonitautien yleisyyteen. Jo seuraavana vuonna, 11.3.1968, Nurmi perusti säätiön edistääkseen kansanterveyden tutkimusta. Perustamiskokouksessa Nurmen lisäksi läsnä olleet professorit Pentti I. Halonen ja Lauri Kalaja, pankinjohtaja Arne Hovitie sekä varatuomari Pekka Kare valittiin säätiön hallituksen jäseniksi.

  • Paavo Nurmen Säätiö perustettiin 1968
  • Jakaa apurahoja ja tunnustuspalkintoja
  • Järjestää kansainvälisiä symposiumeja
  • Omistaa kiinteistöjä Helsingissä

Tutustu säätiöön ja lue 50-vuotisjuhlajulkaisu

Säätiön toiminnan tarkoitus

Alusta alkaen Säätiön toiminta on keskittynyt kahteen eri päämäärään: muusta ansiotyöstä virkavapaana tehtävän tutkimustyön tukemiseen sekä kansainvälisten Paavo Nurmi Symposiumien järjestämiseen sydän- ja verisuonitauteihin liittyvistä aiheista. Merkittävistä ansioista sydän- ja verisuonitautien alalla säätiö on myös jakanut tunnustuspalkintoja, joista ensimmäinen myönnettiin professori Petri Kovaselle.

Säätiö ennen, nyt ja tulevaisuudessa

Professori Petri Kovanen piti säätiön 50-vuotisjuhlan kunniaksi puheen, joka käsitteli laajasti säätiön vaiheita, suurimpia saavutuksia ja kansainvälisen verkostoitumisen merkitystä. Turussa, Paavo Nurmen kotikaupungissa, pidetyn puheen löydät täältä.

Lue juhlapuhe

Tutustu myös

Vuokraa asunto käyttöösi

Paavo Nurmen Säätiöllä on Helsingissä – Fleminginkadulla ja Linnankoskenkadulla – kaksi kiinteistöä. Vuokrattavana kiinteistöissä on liikehuoneistojen lisäksi yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Tutustu kiinteistöihin