Uusia ideoita ja yhteistyötä

Nykyään tutkijoilla on mahdollisuuksia osallistua valtaviin, tuhansien tutkijoiden kongresseihin, sekä pitkälle erikoistuneisiin tapahtumiin, jollaisia myös Paavo Nurmi -symposiumit edustavat. Kansainvälisyys on nykyään arkipäivää, mutta toisin oli 1960-luvulla, jolloin ensimmäinen Paavo Nurmen Säätiön symposium järjestettiin Haikon kartanossa Porvoon lähellä. Vuosien varrella symposiumit ovat osoittautuneet erinomaiseksi kannustimeksi suomalaisen kansanterveydellisen tutkimuksen kehittymiselle.

Symposiumit antavat tutkijoille mahdollisuuden keskustella, väitellä ja luoda pitkäkestoisia ystävyys- ja työsuhteita. Juuri pitkälle erikoistuneet monitieteelliset tapahtumat, joissa osallistujat työskentelevät kapeasti määritellyn aihealueen parissa, tuottavat uusia ideoita. Professori Pentti I. Halonen ja Sir John McMichael – merkittävä skotlantilainen kardiologi – suunnittelivat yhdessä ensimmäisen symposiumin formaatin, johon kaikki myöhemmätkin Paavo Nurmen Säätiön tapahtumat ovat perustuneet.

Symposia 2022

Vuosien varrella Paavo Nurmi -symposiumit ovat antaneet tutkijoille korvaamatonta tukea tutkimusten viemisessä tiedemaailman kartalle. Koronaepidemian vuoksi tauolla ollut perinne jatkuu vuonna 2022.

Tutustu tapahtumaan

Tutustu myös