Linkkejä

Täältä löydät hyödylliset linkit haitpa sitten tietoa muista yleishyödyllisistä säätiöistä, apurahansaajien työeläkevakuutuksesta tai Paavo Nurmesta urheilijana. 

Paavo Nurmi

Sivustolle on kerätty kaikki oleellinen tieto Paavo Nurmesta, ”Juoksijoiden kuninkaasta” ja ”Lentävästä suomalaisesta”. Kaikkialla maailmassa tunnettu juoksija oli aikanaan keskeinen osa suomalaista itsetuntoa.

Lue lisää

Paavo Nurmi Games

Paavo Nurmi Games on Turussa vuosittain järjestettävä yleisurheilutapahtuma, ja kuuluu ehdottomasti Suomen yleisurheilukesän päätapahtumiin. Paavo Nurmen kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1957.

Lue lisää

Urheilumuseo

Urheilumuseo on asiantunteva, vetovoimainen ja elämyksiä tarjoava liikunta- ja urheilukulttuurin tallentaja ja edistäjä. Urheilumuseo on valtakunnallinen vastuumuseo ja alansa ainoa yleismuseo Suomessa. Museon kokoelma on suomalaisen urheilun ja liikunnan kansalliskokoelma.

Lue lisää

Juho Vainion Säätiö

Juho Vainion Säätiö myöntää apurahoja kansanterveyttä ja terveit elämäntapoja edistävään tutkimukseen ja toimintaan. Tuen kohteina ovat erityisesti terveysliikunta ja terveellinen ravitsemus.

Lue lisää

Tiede ja tutkimus

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tarjoama palvelu, joka kokoaa ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Palvelu parantaa tutkimusta koskevan tiedon ja asiantuntijoiden löytymistä sekä lisää suomalaisen tutkimuksen näkyvyyttä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Lue lisää

Yrjö Jahnssonin Säätiö

Yrjö Jahnssonin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen säätiö, joka tukee apurahoin suomalaista taloustieteellistä ja lääketieteellistä tutkimusta sekä suomenkielisiä oppi- ja tutkimuslaitoksia.

Lue lisää

Mela

Mela on maatalousyrittäjien ja apurahansaajien eläkelaitos. Tarjoamme viljelijöille, poronhoitajille, kalastajille, metsänomistajille sekä tieteen ja taiteen apurahansaajille monipuolista eläke- ja sosiaaliturvaa.

Lue lisää